Haber Merkezi- Hurmanın Üstüne Limon Sıkmanın Faydaları

Hurmanın üzerine birkaç damla limon sıkarak pek çok hastalığa karşı korunabilirsiniz. Eğer "Hurmanın her halini yerim" diyorsanız, bu tarif tam size göre.

Gece yatmadan önce limonu alın, hurmanın üzerine sıkın ve ardından afiyetle yiyin. Bu yöntemle vücudunuz kendini onaracak ve gün boyunca ihtiyacınız olan enerjiyi size sağlayacaktır.

Hurma ve Limonun Faydaları Nelerdir?

Lif bakımından zengin olan hurmayı limonla tükettiğinizde bağırsaklarınızın düzenlenmesine yardımcı olur ve kabızlığı önler.

Hurmada bulunan potasyum, kalsiyum ve magnezyum kemiklerinizi güçlendirir. Uzmanlar, hurmanın kemikleri güçlendirdiğini ve limonla birlikte tüketildiğinde kemik erimesine karşı koruyucu olduğunu belirtiyor.

Vitamin ve antioksidan bakımından zengin olan hurma, enerjinizi yükseltir.

Hurma, beyin sağlığı için gereken serotonin ve norepinefrin oluşumuna yardımcı olan B6 vitamini bakımından zengindir. Limonla birleştiğinde stresten korunmanıza ve yaşlanma sürecini yavaşlatmanıza yardımcı olur.

Hurma, uzun süre tok tutar ve kan şekerinin ani yükselmesini önler. Sindirimi düzenler ve toksinlerin vücuttan atılmasına yardımcı olur, böylece kilo vermenize yardımcı olur.

Potasyum kaynağı olan hurma ölçülü tüketildiğinde tam bir kalp dostudur.