HABER MERKEZİ _Siyonist rejim sözde Dışişleri Bakanlığı, Sumud Filosu’na yönelik saldırıya ilişkin Amerikan X şirketinin sosyal medya platformundan açıklama yaptı.
Açıklamada, filoya yönelik yasa dışı “müdahalenin” sona erdiği ve aktivistlerin sınır dışı edilmek üzere rejime götürüldüğü belirtildi.
Hiçbir teknenin ulaşamadığı iddiası
Rejim, Sumud Filosu’ndaki hiçbir teknenin Gazze Şeridi kara sularına ulaşamadığını iddia etti. Filodan ele geçirilmeyen tek teknenin ise “çatışma bölgesine” uzak olduğu ve girmesi halinde saldırıya uğrayacağı tehdidinde bulunuldu.
Ancak Küresel Sumud Filosu’nun takip sistemleri, Mikeno gemisinin Gazze sularına girdiğini gösteriyor.
İşgal ordusundan bir yetkili ise yerel basına yaptığı açıklamada, dün akşamdan itibaren düzenlenen saldırılarda Sumud Filosu’ndaki 40’tan fazla teknenin ele geçirildiğini belirtti.