HABER MERKEZİ – İsrail ve Hamas arasında, Gazze’de 60 günlük ateşkes sürecine ilişkin önemli bir anlaşma sağlandı. Haberlere göre, anlaşma kapsamında 10 İsrailli rehine sağ olarak serbest bırakılacak ve 18 ceset teslim edilecek. Bu süreç, toplamda beş aşamada ve 60 günlük ateşkes süresi içinde gerçekleştirilecek.

İsrailli kaynaklar, anlaşma gereği Hamas’tan rehine ve ceset teslim törenlerinde görüntülü etkinlikler yapmaması yönünde talepte bulunulduğunu bildirdi.

Gazze’de Kayıp Artıyor: İsrail’in Saldırıları 44 Can Aldı
Gazze’de Kayıp Artıyor: İsrail’in Saldırıları 44 Can Aldı
İçeriği Görüntüle

ABD Başkanı Donald Trump ise Salı günü yaptığı açıklamada, İsrail’in Gazze’deki 60 günlük ateşkese yönelik gerekli şartları kabul ettiğini duyurdu. Kendi sosyal medya platformu Truth Social üzerinden paylaştığı mesajda, “Temsilcilerim bugün İsraillilerle Gazze hakkında uzun ve yapıcı bir toplantı gerçekleştirdi” dedi.

Trump, toplantıya katılan isimleri açıklamazken, daha önce ABD Özel Temsilcisi Steve Witkoff, Dışişleri Bakanı Marco Rubio ve Başkan Yardımcısı JD Vance’in İsrail Stratejik İşler Bakanı Ron Dermer ile bir görüşme yapmasının planlandığı biliniyordu.

ABD Başkanı, 60 günlük ateşkes sürecinin savaşın sona erdirilmesi için önemli bir adım olduğunu vurguladı ve “Orta Doğu’nun iyiliği için Hamas’ın bu anlaşmayı kabul etmesini umuyorum. Çünkü durum daha iyi olmayacak, daha da kötüleşecek.” ifadelerini kullandı.

Anlaşmanın nihai hali, Katar ve Mısır tarafından sunulacak ve bölgedeki barış umutlarını yeniden canlandırması bekleniyor.