HABER MERKEZİ –
Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, siyonist işgal rejiminin aylardır sürdürdüğü ağır kuşatma ve yardım engellemeleri nedeniyle bölgede yaşanan açlık ölümlerine dair güncel verileri kamuoyuyla paylaştı. Yapılan açıklamada, son 24 saat içinde biri çocuk olmak üzere 7 kişinin daha açlık ve yetersiz beslenme nedeniyle hayatını kaybettiği bildirildi.
İsrail'in sistematik olarak insani yardım girişlerini engellemesi ve Gazze'yi kıtlığa sürüklemesi sonucunda şehit düşenlerin sayısı her geçen gün artıyor. 7 Ekim 2023’ten bu yana açlık ve yetersiz beslenme nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 154’e yükseldi. Bu şehitlerin 89’unun çocuk olduğu açıklandı.
Gazze sokaklarında açlıktan bayılan çocuklar, anne karnında gelişemeyen bebekler ve yetersiz beslenmeden dolayı bağışıklığı çöken yaşlılar her gün insanlığın utancı olan bu tabloyu daha da ağırlaştırıyor. Sağlık kaynakları, bölgedeki hastanelerde artık temel tıbbi müdahalelerin dahi yapılamadığını, hastaların çoğunun açlıkla mücadele ederken tedavi imkânı bulamadığını belirtiyor.
Filistinli sağlık yetkilileri ve insan hakları örgütleri, dünyanın gözleri önünde yaşanan bu insanlık suçuna karşı sessiz kalan uluslararası toplumu sorumluluk almaya çağırıyor. “Açlıktan ölüyoruz, dünya susuyor!” diyen Gazzeliler, sadece insani yardım değil, gerçek bir adalet talep ediyor.