Yapılan açıklamada, Hamas'ın, işgal ordusunun Refah'a saldırması ve hareketin arabulucuların önerisini onayladığını bildirmesinin hemen ardından sınır kapısını işgal etmesinin, "işgalin bir anlaşmaya varmaktan kaçındığını teyit ettiği" ifade edildi.

Hamas, arabulucuların çabalarına sorumlu ve olumlu bir şekilde yaklaştığını yeniden vurguladı ve son öneriyi "büyük halkımıza sadakatle" kabul ettiğini belirtti.

Ayrıca, Hamas, kalıcı bir ateşkes, işgal güçlerinin Gazze Şeridi'nin tamamından çekilmesi, yerinden edilenlerin serbest bırakılması ve siyonist tutukluların serbest bırakılması karşılığında işgal hapishanelerindeki tüm tutukluların çektiği acıları sona erdirecek bir esir değişimine erişim sağlayan ciddi ve gerçek bir anlaşmayı kolaylaştırmak için gerekli esnekliği gösterdiğini vurguladı.

Hamas ayrıca, Netanyahu ve aşırılık yanlısı hükümetinin müzakereleri, Refah'a saldırı ve sınır kapısının işgali gibi eylemleri bir anlaşmayı engellemek için kullandığını ve bu durumun tüm sorumluluğunu üstlendiklerini belirtti.

İşgalci Yerleşimciler Huvvara Beldesine Saldırdı! İşgalci Yerleşimciler Huvvara Beldesine Saldırdı!

Hamas, Netanyahu'nun arabulucuları reddetmesi ve Refah'a saldırı gibi eylemler ışığında, hareketin liderliğinin Filistin direniş gruplarının liderleriyle istişarelerde bulunarak "müzakere stratejisini yeniden gözden geçireceğini" açıkladı.

Son olarak, Hamas, El Kassam Tugayları, Kudüs Tugayları ve diğer Filistin direniş gruplarının kahramanlarını selamlayarak, "düşman ordusuna ve onun kararlı bölgemizin tüm eksenlerine yapılan saldırılara ve bugün Refah'ta çok sayıda düşman askerini öldüren ve yaralayan kahramanca operasyonlarına karşı koyarak en harika kahramanlık destanlarını yazan" kahramanları övdü.

Editör: Masume Masume