HABER MERKEZİ – CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in, bir miting sırasında yaptığı konuşmada İslam âlimi Nurettin Yıldız Hoca’ya yönelik hakaret içeren ifadeler kullanması ve meydandaki kalabalığı bu sözlerle tahrik etmesi, kamuoyunda sert tepkilere yol açtı. Özel’in, 4-6 yaş Kur’an kurslarını “orta çağ zihniyeti” olarak yaftaladığı açıklamalarının ardından, bu kez doğrudan bir din âlimini hedef alması dikkat çekti.
CHP’nin ideolojik refleks hâline getirdiği dindarlara saldırı dili, parti içindeki yolsuzluk ve taciz iddialarının üzerini örtme çabası olarak yorumlandı. Özel’in kullandığı ifadeler, CHP’nin İslami kimliği kamusal hayattan dışlama niyetinin bir yansıması olarak değerlendirildi.
CHP'nin, laiklik söylemi arkasına gizlenerek dini değerleri aşağıladığına dikkat çeken yorumcular, bu saldırgan üslubun hem toplumsal barışı hem de siyasi ahlakı tehdit ettiğini belirtti. “Aileyi çökerten projelerde, gençliği yozlaştıran kampanyalarda ya sessiz kalan ya da destekleyen CHP, şimdi de sokakları İslam’a saldırı mecrasına dönüştürmek istiyor” denildi.
CHP’nin son dönemde artan "sokak hareketleri" üzerinden dinî değerlere yönelen bu dilinin organize ve sistematik bir kampanyanın parçası olduğu görüşü kamuoyunda giderek yaygınlaşıyor. Bu gelişmelerin ardından birçok sivil toplum kuruluşu ve kanaat önderi, Özgür Özel’e ve CHP yönetimine tepki gösterdi.