Hindustan Times gazetesinin haberine göre, Hindistan Meteoroloji Dairesi (IMD) başkent Yeni Delhi'de hava sıcaklığının normalin 5 derece üstüne çıkarak 44,7 dereceye ulaştığını açıkladı. Bu aşırı sıcaklık nedeniyle kentte alarm seviyesi sarıdan turuncuya yükseltildi. Ayrıca, kentteki nem oranının da yüzde 39'a ulaştığı bildirildi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan Netanyahu'nun Konuşmasına Tepki! Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan Netanyahu'nun Konuşmasına Tepki!

Aşırı sıcakların etkili olduğu Hindistan'da geçen hafta sıcak hava dalgası nedeniyle 40 kişi hayatını kaybetmişti. Bu ölümler, sıcak hava dalgalarının Hindistan'da yarattığı tehlikeleri ve halk sağlığı üzerindeki ciddi etkilerini bir kez daha gözler önüne serdi.

Yeni Delhi'de hava sıcaklıkları, tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşarak 52,9 dereceyle rekor kırmıştı. Bu aşırı sıcaklıkların devam etmesi, kentteki yaşam koşullarını zorlaştırmakta ve halkın sağlık risklerini artırmaktadır. IMD yetkilileri, halkı sıcak çarpmasına karşı dikkatli olmaları ve gerekli önlemleri almaları konusunda uyardı.

Editör: Masume Masume