Yalova’da güvenlik konularını değerlendirmek ve vatandaşları bilgilendirmek amacıyla düzenlenen basın toplantısında, Vali Hülya Kaya, İl Emniyet Müdürü Salih Gözüm, İl Jandarma Komutanı Ali Naci Binici ve Sahil Güvenlik TCSG-17 Komutanı Eren Deneri hazır bulundu. Vali Kaya, Mayıs ayı boyunca Yalova genelinde yaşanan olaylar ve güvenlik güçlerinin aldığı önlemler hakkında detaylı bilgiler verdi.

1. Mayıs Ayında 1424 Olayın %96’sı Aydınlatıldı

Vali Hülya Kaya, Mayıs ayı boyunca Yalova’da 1424 olayın meydana geldiğini ve bu olayların %96’sının başarıyla aydınlatıldığını açıkladı. Bu kapsamda 41 kişinin tutuklandığını ve 38 kişi hakkında adli kontrol tedbiri uygulandığını belirtti. Ayrıca aranan 342 kişinin yakalandığını ve bunlardan 88’inin tutuklandığını ifade etti.

Vali Kaya, asayiş suçlarına dair şunları kaydetti:

"İlimizde 48 hırsızlık olayı gerçekleşti ve bunların %75’ini aydınlattık. Ayrıca 28 dolandırıcılık olayı meydana geldi, bunların da %53’ünü çözdük. Toplamda 45 kişi hakkında yakalama kararı alındı."

2. Elektronik Kelepçe Tedbiri ve Ruhsatsız Silahlar

Vali Kaya, umuma açık iş yerlerine yönelik yapılan denetimlerde iki iş yeri hakkında kumar oynanması için yer ve imkan sağlama suçundan adli işlem yapıldığını söyledi. Kumar oynadıkları tespit edilen sekiz kişiye idari para cezası uygulandığını belirtti.

Vali Kaya, güvenlik önlemleriyle ilgili olarak şunları söyledi:

"İlimiz genelinde 21 ruhsatsız tabanca yakalandı, toplamda 31 silah ve 132 fişek ele geçirildi. Ayrıca, 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında ilimizde 316 olay meydana geldi. Yedi şüpheli hakkında elektronik kelepçe tedbiri uygulanmaya devam ediyor."

Yalova'da 14 Mahallede Sinek ve Karasinek İlaçlaması Başladı Yalova'da 14 Mahallede Sinek ve Karasinek İlaçlaması Başladı

3. Uyuşturucu ile Mücadele ve Eğitim Çalışmaları

Vali Kaya, kaçakçılık ve organize suçlar kapsamında 19 olayın meydana geldiğini ve 33 şüphelinin yakalandığını, terörle mücadele kapsamında ise 10 olayın yaşandığını ve 11 kişi hakkında adli işlem yapıldığını bildirdi.

Uyuşturucu ile mücadelede önemli adımlar atıldığını belirten Vali Kaya, şunları ekledi:

"6 kilo 904 gram uyuşturucu madde ve 464 adet uyuşturucu hap ele geçirdik. Bu çerçevede 196 şüpheli yakalandı ve 14 kişi tutuklandı. Narkotik suçlarla mücadelemizde emniyetimiz, jandarmamız ve sahil güvenliğimiz önemli çalışmalar yürütüyor. Bakanlığımızın başlattığı En İyi Narkotik Polisi Anne Narko projesi kapsamında annelere eğitimler veriyoruz ve bu kapsamda 1392 kişiye madde bağımlılığı semineri düzenledik."

4. Siber Suçlar ve Okul Bölgelerindeki Denetimler

Siber suçlarla mücadelede 57 suç tespit ettiklerini ve 51 kişi hakkında adli soruşturma başlattıklarını söyleyen Vali Kaya, sosyal medya üzerinden suç içerikli paylaşımlar yapan kişilere yönelik çalışmalara da devam ettiklerini belirtti.

Okul bölgelerindeki denetimlerin sürdüğünü ifade eden Vali Kaya, şunları söyledi:

"Okullar bölgesindeki umuma açık yerlerdeki denetimlerimiz devam ediyor. Okul yöneticileri ile iş birliği içerisindeyiz ve okulların çevresindeki suç odağı olabilecek yerlere sık sık denetim ziyaretleri yapıyoruz. Gençleri zararlı maddelerden koruyabilmek için okullarla birlikte güzel çalışmalar gerçekleştiriyoruz."

5. Trafik Kazalarındaki Artış

Yaz döneminde artan nüfus hareketliliği nedeniyle Yalova’da ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarında artış yaşandığını belirten Vali Kaya, vatandaşların trafik kurallarına uymalarının önemini vurguladı.

Vali Kaya, trafik güvenliği hakkında şu uyarılarda bulundu:

"Trafik kazalarındaki artışlarla ilgili denetimlerimiz ve cezai işlemlerimiz devam ediyor. Özellikle motosiklet kullanan sürücülerin mutlaka kask kullanması gerekiyor. Kurban Bayramı'nda araç kullanırken hız kurallarına uymak, yorulduğunuzda durmak ve kemer takmak çok önemli. Amacımız ceza yazmak değil, güvenli bir şekilde yolculuk yapmanızı sağlamak."

Editör: Masume Masume