Yalova Gönüllü STK Platformu, Merkez Camii'nde kılınan Cuma namazı sonrasında Filistin Davası'nı sonuna kadar savunacaklarını göstermek amacıyla bir basın açıklaması yaptı. Yalova Gönüllü STK Platformu Başkanı Hacı Ömer Faydalı, gerçekleştirdiği basın açıklamasında İsrail saldırıları sonucunda yaşamını yitiren 30 bin Filistinli için cenaze namazı kılındığını belirtti. Başkan Faydalı, Gazze'deki soykırım ve direnişin 6'ıncı ayını geride bıraktıklarını hatırlatarak, İsrail'in 20 yıldır abluka altında tuttuğu Gazze direnişine karşı hiçbir askeri başarı elde edemediğini vurguladı.

Faydalı, "Gazze halkı, direnişi ve şehadetleriyle ders vermeye, uyandırmaya ve diriltmeye devam ediyor. Ancak İslam dünyası bu gerçeği anlamıyor. Gazze'deki acıları anlatan imam Mahmut Hasanat'ın hutbesini çok iyi anlıyoruz. Bizim dualarımız, yardımlarımız ve boykotumuz kesintisiz sürecek" dedi.

Yalova Milli Eğitim Müdürlüğü, Kan Bağışı Kampanyalarıyla Önemli Bir Başarıya İmza Attı Yalova Milli Eğitim Müdürlüğü, Kan Bağışı Kampanyalarıyla Önemli Bir Başarıya İmza Attı

Ayrıca, İsrail'e ihracat kısıtlamasının çok geç kalınmış olsa da olumlu olduğunu ancak yetersiz bulduklarını ifade eden Faydalı, İsrail ile yapılan siyasi, askeri, ekonomik ve ticari anlaşmaların feshedilmesi, Amerikan üslerinin kapatılması ve limanlardan İsrail'e yapılan ticaretin sonlandırılması gibi taleplerde bulundu. Faydalı, ayrıca İsrail vatandaşı olarak destek veren kişilerin tespit edilerek vatandaşlıktan çıkarılmalarını talep etti.

Son olarak, gösteri hakkının kısıtlanmasını ve orantısız güç kullanılmasını doğru bulmadıklarını belirten Faydalı, Filistin davasına desteklerinin süreceğini ve mücadelelerinin devam edeceğini vurguladı.