Yalova Emniyet Müdürlüğü Operasyonunda 6 Ruhsatsız Tabanca ve 146 Fişek Ele Geçirildi Yalova Emniyet Müdürlüğü Operasyonunda 6 Ruhsatsız Tabanca ve 146 Fişek Ele Geçirildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, FETÖ'nün devletin farklı kademelerine sızdırmayı planladığı şahıslara yönelik "Kıskaç-15" operasyonunun başarıyla sonuçlandığını belirtti. Operasyon kapsamında, Yalova'nın da aralarında bulunduğu 62 ilde toplam 544 şüphelinin yakalandığını ifade etti. Bakan Yerlikaya, operasyonun detaylarını paylaşarak, örgütün kamu kurumlarına giriş sınavlarına yönlendirdiği ve sınavlara başvuran örgüt üyelerinin örgüte bağlılıklarının çeşitli şekillerde kodlanarak sınavı kazanmalarının amaçlandığını açıkladı.

Ayrıca, şüphelilerin bir kısmının örgütün kriptolu haberleşme programı olan ByLock kullanıcısı olduğunu ve ankesörlü telefonlarla iletişim kurduklarını tespit ettiklerini belirtti. Operasyonun, aziz milletin huzur, birlik ve beraberliği için güvenlik güçlerinin üstün gayretleriyle devam edeceğini vurguladı. Operasyonun koordinasyonunu ise Cumhuriyet Başsavcılıkları, MİT Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat ve KOM Başkanlığı ile TEM Daire Başkanlığı'nın üstlendiği bilgisini paylaştı.

Editör: Masume Masume