Eğitimin Kapsamı

Eğitimler sırasında öğretmenler, olası bir deprem sonrasında arama ve kurtarma çalışmalarının nasıl sürdürüleceği konusunda kapsamlı bilgiler edindi. Ayrıca, bu çalışmalarda kullanılacak alet ve makineler hakkında da detaylı bilgi verildi. Eğitimler, depreme hazırlık ve müdahale konularında öğretmenlerin bilinçlenmesini ve yetkinlik kazanmalarını hedefledi.

Yalova Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe’nin Açıklamaları

Yalova Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe, 17 Ağustos Marmara depremi ve Kahramanmaraş merkezli depremlerin, arama ve kurtarma faaliyetlerinde yer alacak eğitimli personel sayısının arttırılmasının önemini gösterdiğini belirtti. Akmeşe, şu ifadeleri kullandı:

Yalova’da Hangi İlçede Kaç Kişi Yaşıyor? Yalova’da Hangi İlçede Kaç Kişi Yaşıyor?

"Yalova, 17 Ağustos Marmara depreminde çok büyük acılar yaşayan, depremi ve depremin acılarını bilen bir il. Bu anlamda Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen ve 11 ilin büyük zararlar gördüğü depremin ardından bölgeye ilk ulaşan illerden birisi de Yalova oldu. Biz de o depremin ardından bölgede uzun süre eğitim çalışmalarının normale dönmesini sağlamak adına çalıştık. Öğretmenlerimizden oluşan arama ve kurtarma ekibi de aylarca bölgede kaldı. Burada da arama kurtarma yapacak eğitimli insan sayısının arttırılmasının gerekliliğini yaşayarak bir kez daha görmüş olduk. Bu çerçevede bakanlığımız ve İçişleri Bakanlığı arasında yapılan protokol kapsamında biz de arama ve kurtarmacı yetiştirmek adına çalışmalara başladık."

Öğretmenlerin Görüşleri

Eğitime katılan öğretmenler, arama kurtarma çalışmalarında kullanılacak teknikleri öğrenmekten ve bu konuda bilgi sahibi olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Eğitimler, öğretmenlerin hem kişisel gelişimine katkı sağladı hem de toplumsal sorumluluklarını yerine getirmeleri için onlara önemli bir fırsat sundu.

Editör: Masume Masume