Yalova’da Hangi İlçede Kaç Kişi Yaşıyor? Yalova’da Hangi İlçede Kaç Kişi Yaşıyor?

Yalova'da Karizma Çiçekçilik ve Tete Çiçekçilik, Anneler Günü için hazırlıklarını sürdürüyor. Kesme çiçeklerin en çok tercih edildiği bu özel günde gül ve papatya buketleri ön plana çıkıyor. Karizma Çiçekçilik, gül buketlerini 500 TL'den, orkideleri 500 TL'den ve papatya buketlerini 300 TL'den satışa sunuyor. Saksı çiçekleri ve miniler de 250-300 TL aralığında bulunabiliyor. Ancak, siparişlerin artmasıyla yetişme sorunu yaşandığını belirten işletme sahibi, 380 siparişin bulunduğunu ve talebin karşılanamadığını ifade etti.

Diğer yandan, Tete Çiçekçilik'te de orkidelerin en çok tercih edilen çiçek olduğu belirtiliyor. Orkidelerin ortalama fiyatı 350-400 TL arasında değişirken, saksı çiçeklerinin fiyatları 50 TL'den başlayıp 600 TL'ye kadar çıkabiliyor. İşletme sahibi, fiyatlarını Yalova piyasasına göre düşük tuttuklarını ve herkesin alabilmesini istediklerini vurguluyor.

Anneler Günü, Yalovalıların çiçeklere olan ilgisini artırıyor ve çiçekçilerin bu özel gün için yoğun bir dönem geçirmesine neden oluyor.

Editör: Masume Masume