Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), işgal altındaki Gazze'de bebeklerin açlık nedeniyle ölüm riskiyle karşı karşıya olduğunu vurgulayarak uluslararası topluma acil müdahale çağrısında bulundu.
UNICEF İcra Direktörü Catherine Russell, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, “Her dakika hayat kurtarmak için kritik” ifadelerine yer verdi.
Russell, binlerce Filistinli bebeğin yeterli besine ulaşamadığını ve hayatta kalmalarının her geçen dakika daha da zorlaştığını söyledi. Açıklamada, “Birçok Filistinli anne ya siyonist rejimin hava saldırılarında hayatını kaybetti ya da ağır açlık nedeniyle bebeklerini emziremiyor” ifadeleri kullanıldı.
UNICEF’in güncel verilerine göre, siyonist rejimin Gazze’ye yardım girişlerini engellemesi sonucu 2,4 milyon insan açlıkla yüz yüze kaldı. En büyük tehdit altında olanlar ise bebekler, anneler ve kronik hastalığı bulunanlar.
Siyonist işgal rejimi, 2 Mart 2025'ten bu yana Gazze'ye insani yardım ve malzeme girişini tamamen engelliyor. 7 Ekim 2023’ten bu yana süren soykırım savaşı, hem Uluslararası Adalet Divanı’nın ihtiyati tedbir kararlarına hem de uluslararası kamuoyunun tüm çağrılarına rağmen hâlâ sürüyor.
Bu süreçte Gazze’de 194 binden fazla kişi ya şehit oldu ya da yaralandı. Ölenlerin büyük kısmını çocuklar ve kadınlar oluşturuyor. Ayrıca, 11 binden fazla kişi ise hâlâ kayıp. Kamplarda hayatta kalmaya çalışan yüzbinlerce Filistinli, açlık, susuzluk ve hastalıklarla pençeleşiyor.
UNICEF’in çağrısı, Gazze’de her geçen dakika ölüme sürüklenen çocuklar için, insanlığın geri kalanına vicdan ve sorumluluk yükleyen bir haykırış olarak yankı buldu.