Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), işgal rejiminin Gazze’ye yönelik saldırıları ve bölgede derinleşen insani kriz nedeniyle olağanüstü toplanıyor.
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Anayasa’nın 93’üncü maddesi ve TBMM İçtüzüğü uyarınca yürütmenin talebi üzerine, Genel Kurul’u 29 Ağustos 2025 Cuma günü saat 14.00’te olağanüstü toplantıya çağırdı.
Toplantıda Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Gazze’deki son gelişmeler ve Türkiye’nin atacağı adımlar hakkında milletvekillerine bilgi verecek.
“İnsani Yardım Koridoru Kurulsun” Çağrısı
Ankara Filistin Dayanışma Platformu, Meclis’in olağanüstü toplantı kararını önemsediklerini belirterek, Gazze’ye insani yardım ulaştırılması için acil bir “İnsani Yardım Koridoru” oluşturulması çağrısında bulundu.
Platformun açıklamasında şu ifadeler yer aldı:
“Gazze’de açlık bir silah olarak kullanılıyor, kitlesel ölüm riski her geçen gün artıyor. Bu noktada Meclis’in inisiyatif alarak kamu otoritesi eliyle havadan, denizden ve karadan insani yardım ulaştırılması için bir insani yardım koridoru oluşturmasını istiyoruz. Tüm siyasi partilerin bu konuda ortak irade sergilemesi en büyük isteğimizdir. TBMM Başkanı Sayın Numan Kurtulmuş’un olağanüstü toplantı iradesinin bu amaca hizmet etmesini diliyoruz.”