Türkiye, Mısır ve İsrail'in işbirliğiyle gerçekleştirilen tahliye operasyonları çerçevesinde, hasta ve yaralı Filistinlilerin Ankara'ya getirilmesi için yürütülen çalışmalar kapsamında, 75 hasta ve 74 refakatçi, Pazartesi günü Milli Savunma Bakanlığı'na ait A400M tipi askeri uçakla Ankara'ya nakledildi. Muhammed El Nemnem, oğluna refakat etmek amacıyla Türkiye'ye gelmiş ve uçak Ankara'ya indiğinde, 11. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı'nda pistte secdeye kapanarak duygularını ifade etti.
Baba El Nemnem, oğlu Amir El Nemnem'in tedavi gördüğü Bilkent Şehir Hastanesi'nde duygularını dile getirdi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın sosyal medya hesabında paylaşılan görüntüde baba, İsrail'in saldırıları sırasında evlerinin bombalandığını ve 13 kişinin öldüğünü anlattı. Olay anında evleri yıkılan El Nemnem, oğlunun şehitler arasında olduğunu öğrendiğini ve oğlunun yaşadığını son dakikada fark ettiğini belirtti.
Baba, Türkiye'ye yönlendirilen haber sonrasında Türkiye'nin daha iyi tedavi imkanları sunacağının söylendiğini ifade etti. Türkiye'ye iner inmez şükür secdesi yaptığını ve bu sırada ailesi, çocukları ve Gazze için dua ettiğini belirtti. Çocuğuna Türkiye'de iyi bir şekilde tedavi uygulandığını ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ettiğini dile getiren baba, Türkiye'den siyasi ve manevi destek beklediklerini vurguladı.
Baba, Türkiye'nin yardımlarını ve ilgisini övgüyle anarak, çocuğunun iyileşmesi durumunda savaşın sona ermesiyle ülkelerine dönmeyi umduklarını belirtti. Secde etmesinin nedenlerini, oğluyla birlikte Türkiye'ye ulaşmaları ve Allah'ın ailesini, çocuklarını, Gazze halkını koruyor olması olarak açıkladı.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, Gazzeli babanın Türkiye'ye gelmeleri ve oğlunun durumu hakkında açıklamalarda bulundu. Babanın minnettarlığını ve ülkelerine gelmenin mutluluğunu ifade etti. Geçmiş olsun dileklerini sunarak, Cumhurbaşkanı'na ve millete teşekkür etti.