İstanbul Emniyet Müdürlüğü, 1 Temmuz'da Saraçhane'de gerçekleşen ve kamuoyunda büyük tepki toplayan provokatif söylemlerle ilgili harekete geçti. Emniyetin sosyal medya hesaplarından “Gereği yapıldı” başlığıyla yapılan açıklamada, olayda yüzü maskeli halde Müslümanlara yönelik ölüm tehdidi savuran kişinin İ.Y.U. adlı yaşı küçük bir şahıs olduğu belirtildi.

Açıklamada, “Şahıs, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla gözaltına alınmış olup, işlemlerinin ardından 3 Temmuz’da adli makamlara sevk edilecektir.” denildi.

NE OLMUŞTU?

Bitlis’te doğal gaz hattında patlama
Bitlis’te doğal gaz hattında patlama
İçeriği Görüntüle

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik soruşturmalar kapsamında yapılan tutuklamaların 100. günü dolayısıyla 1 Temmuz'da Saraçhane’de bir miting düzenlemişti. Miting sırasında kalabalığın ortasında yüzü maskeli bir genç, “İslamiyet adı altında şeriat isteyenler bir bir asılacaksınız. Haberiniz olsun; tam da burada asılacaksınız.” sözlerini sarf etmişti. Bu skandal ifadeler kamuoyunda büyük infiale yol açarken, sosyal medyada büyük tepkiler yükselmişti.

Emniyetin hızlı müdahalesiyle kimliği tespit edilen şahsın adli süreci ise 3 Temmuz’da başlayacak. Olay, ifade özgürlüğü ile nefret ve tehdit suçu arasındaki çizginin yeniden tartışılmasına yol açtı.