Putin'in Açıklamaları:

Putin, Belarus lideri Lukaşenko ile görüşmesinde İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasıyla ilgili manidar bir açıklama yaptı. Putin, Reisi'nin bindiği helikopterin ABD menşeili olduğuna gönderme yaparak, "Heyetteki diğer iki helikopter Rus helikopterleri olduğu için, aynı rotada aynı şartlarda, olmasına rağmen sorun çıkmadı" dedi.

Türkiye'nin hava yolu şirketlerinden Atlasglobal,resmen iflas etti! Türkiye'nin hava yolu şirketlerinden Atlasglobal,resmen iflas etti!

Lukaşenko'nun Açıklamaları:

Lukaşenko ise helikopter kazasına ilişkin açıklamasında, ABD'nin yaptırımlarının etkisiyle helikopterin bakımının yetersiz kaldığını ve bu durumun kazaya neden olduğunu öne sürdü. Lukaşenko, "Bu helikopteri sen sattın. 40-50 yıldır kullanılması önemli değil. 50 yılda sadece 3 kez de uçmuş olabilir. Belki de bakımı düzgün yapılsaydı böyle bir sorun yaşanmayacaktı. Hepsi sorumlu. Beklesinler. Bir cevap alacaklar" şeklinde konuştu.

İran Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkanı'nın Açıklamaları:

İran Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkanı Gulam Hüseyin İsmaili ise helikopter kazasının ardından yapılan açıklamalarda, kazanın seyir sırasında "koşulların" ve havanın "son derece normal olduğunu" belirtti. İsmaili, "Pilotumuz 30 saniye sonra (Reisi'nin bulunduğu) ana helikopterin yanımızda olmadığını fark etti" şeklinde bilgi verdi.

Bu açıklamalar, İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasına ilişkin uluslararası düzeyde yaşanan tartışmaları ve suçlamaları daha da karmaşık hale getiriyor.

Editör: Masume Masume