HABER MERKEZİ - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutluk ziyareti sonrası gazetecilerle yaptığı söyleşide PKK’nın silah bırakma ve örgütün feshi süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu. Erdoğan, terörsüz Türkiye hedefi doğrultusunda silahların gömülmesi, fesih kararının eksiksiz uygulanması ve illegalitenin tamamen terk edilmesinin şart olduğunu vurguladı. Sürecin devletin güvenlik birimleri tarafından titizlikle takip edildiğini belirtti.

Bağdat ve Erbil yönetimleriyle sürece dair görüşmelerin sürdüğünü ifade eden Erdoğan, silahların teslimi ve örgütün tasfiyesiyle Türkiye’nin birlik ve beraberliğinin güçleneceğini söyledi. Suriye yönetimiyle de iyi ilişkiler kurulduğunu belirterek, Türkiye’nin terörü tamamen gündeminden çıkaracağını vurguladı.

Milletin bu süreçteki kararlılığına da dikkat çeken Erdoğan, "Milletin içinde olmadığı, milletin fonksiyonel olmadığı bir zafer düşünülemez" diyerek 86 milyon vatandaşın dayanışmasının önemine işaret etti.

ANFİDAP ve OSTİM Teknik Üniversitesi’nden “1948’den Günümüze Filistin Nekbe’si” Paneli
ANFİDAP ve OSTİM Teknik Üniversitesi’nden “1948’den Günümüze Filistin Nekbe’si” Paneli
İçeriği Görüntüle

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in PKK’nın Lozan vurgusunu iktidara bağlayan açıklamalarına ise Erdoğan net yanıt verdi: "Devletimizin birliği, bütünlüğü, üniter yapısı, rejimi, bayrağı, resmi dili gibi konuların tartışmaya açılmasına rıza göstermeyiz." dedi. Terörün tamamen tasfiyesi ve Türkiye’nin güvenliğinin sağlanmasının tek gündemleri olduğunu vurguladı.

Cumhur İttifakı’nın dayanışma içinde olduğunu belirten Erdoğan, "Kimsenin tereddüdü olmasın, devletimiz ve hükümetimiz gündemine hakimdir" ifadelerini kullandı.

Muhabir: Said Aydın