Öğretmen Atama Başvuruları Elektronik Ortamda Alınıyor

Milli Eğitim Bakanlığı, 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması için başvuruların 20 Mayıs'ta başladığını ve 31 Mayıs'a kadar devam edeceğini duyurdu. Başvuruların elektronik ortamda alınacağı belirtilirken, atama süreci ve takvimiyle ilgili önemli detaylar bakanlık tarafından paylaşıldı.

Atama Süreci ve Takvimi

  • Başvuru: Öğretmen adayları, atanmak istedikleri öğretmenlik alanına uygun mezuniyet belgelerini sisteme yükleyerek sözlü sınava katılmak istedikleri il tercihinde bulunacaklar. Başvurular, ilkatama.meb.gov.tr adresinden elektronik başvuru formu doldurularak yapılacak.

    Yeterli olmayan öğretmen merkeze çekilecek! Yeterli olmayan öğretmen merkeze çekilecek!
  • Sözlü Sınav ve Yerleştirme: Sözlü sınava alınmaya hak kazanan adaylar ile sınav merkezleri, 10 Haziran'da ilan edilecek. Sözlü sınavlar ise 1 Temmuz'dan itibaren başlayacak.

  • Sonuçların İlanı: Tercih başvurusu ile atama ve göreve başlamaya ilişkin açıklamalar, sözlü sınavların tamamlanıp sonuçlarının ilanından sonra yapılacak.

Başvuru Nasıl Yapılacak?

Sözleşmeli öğretmenlik için başvurular, ilkatama.meb.gov.tr adresinden elektronik başvuru formu doldurularak yapılacak. Adaylar, atanmak istedikleri öğretmenlik alanına uygun mezuniyet belgelerini sisteme yükleyerek tercihlerini yapacaklar.

Editör: Masume Masume