Çocuk ve gençlerin serbest zamanlarını sporla geçirmelerini, güzel vakit geçirmelerini, sporla tanışmalarını sağlamak, sağlıklı bir yapıya kavuşturmak ve sporu bir yaşam biçimi haline getirmek amacıyla Mardin Büyükşehir Belediyesince Artuklu, Nusaybin, Midyat, Dargeçit, Ömerli, Savur, Yeşilli, Derik, Mazıdağı'nda ve 6 spor branşı olan Futbol, Voleybol, Basketbol, Yüzme, Atletizm, Cimnastikte yaz spor okulları projesi hayata geçirildi.

Toplamda 12 bin çocuk ve gencin katılım sağladığı kurslar tamamen ücretsiz olup, servis, malzeme ve ekipman desteği de Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlandı.

Çocuk Parçalansa da Umrunda Değil: Yonca Evcimik’ten Akılalmaz Köpek Yorumu!
Çocuk Parçalansa da Umrunda Değil: Yonca Evcimik’ten Akılalmaz Köpek Yorumu!
İçeriği Görüntüle

Artuklu spor salonunda kursa katılım sağlayan öğrenciler ile bir araya gelerek kendilerine malzeme dağıtan Vali Demirtaş, öğrencileri, çocukları ve gençleri her zaman desteklediklerini dile getirdi.

Çocukların geleceğin güvencesi olduğunu vurgulayan Vali Demirtaş, 'Göreve başladığımız günden bu yana öğrenciler, çocuklar ve gençlere yönelik birden çok projeyi hayata geçirdik. Bunlardan bir tanesi de yaz spor okulları projemiz. Bu proje kapsamında binlerce çocuğumuza ulaştık. Kendilerinin bir nebze olsun yüzlerinin gülmesi ve birbirleri ile kaynaşmaları için görevli arkadaşlarımız kurs boyunca yoğun çaba harcadılar. Bugün ki malzeme dağıtım törenimizin hayırlı olmasını diliyorum.' diye konuştu. (İLKHA)