Nijerya'dan bir heyet, Nijer'deki cunta lideri Abdurrahmane Tchiani ile bir araya geldi.
Görüşmenin ardından Nijerya basınına konuşan Cema'at-ü İzaleti'l-Bid'a ve İkameti's-Sünne (JIBWIS) grubunun lideri Abdullahi Bala Lau, görüşmenin yaklaşık 3 saat sürdüğünü belirtti.
Lau, görüşmede, Tchiani'nin ECOWAS ile diyalog kurmayı kabul ettiğini belirterek, 'Tchiani diyaloğun ne zaman olacağına dair bilgi vermedi ancak diyalog için her zaman hazır olduklarını söyledi' dedi.
ECOWAS, Nijerya'da 10 Ağustos'ta düzenlediği zirvede, Nijer'deki krizin çözümünde müzakere yolunun hala açık olduğunu, buna karşın güç kullanımının da son çare olarak hala masada durduğunu kaydetmişti.
Bu kapsamda ECOWAS üyesi ülkelerin savunma bakanlarına, 'ihtiyat kuvvetlerini hazır hale getirme ve konuşlandırma' talimatı verilmişti.
İhtiyat kuvvetlerinin nerede, ne zaman konuşlandırılacağına ilişkin bilgi paylaşılmamıştı. (İLKHA)




