Haber Merkezi-Veyselkarani Caddesi'nde, Karakaya köyünde gerçekleştirilecek muhtarlık seçimi ile ilgili başlayan tartışma, taş, sopa ve silah kullanılan bir kavgaya dönüştü.

Ankara Valiliği'nden Kuvvetli Yağış Uyarısı Ankara Valiliği'nden Kuvvetli Yağış Uyarısı

Olay yerine polis ve 112 Acil Sağlık ekipleri, ihbar üzerine sevk edildi. Kavgada tarafları ayırmaya çalışan 1 polis ile 7 kişi yaralandı. Yaralılar ambulanslarla kentteki hastanelere kaldırıldı. Polis ekiplerince kavgaya karışan 5 kişi gözaltına alındı.

Siirt Valisi Kemal Kızılkaya, Kaymakam Emin Bağlı, İl Emniyet Müdürü Necmettin Öztürk, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Emrullah Büyük ve Veyselkarani Belde Belediye Başkanı Murat Akgün ile olay yerine giderek bilgi aldı.

Vali Kızılkaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, Karakaya köyünde yaşayan ve özellikle muhtarlık seçimlerinden dolayı husumet bulunan vatandaşların Veyselkarani Caddesi'nde karşılaşmaları üzerine başlayan tartışmanın taş, sopa ve silah kullanılan bir kavgaya dönüştüğünü belirtti.

Kızılkaya, kavgaya müdahale etmek isteyen 1 polis ile 7 kişinin yaralandığını ifade ederek, yaralıların hastanede tedavi altına alındığını söyledi.

"Burada emniyet, jandarma, bütün güvenlik güçleri gerekli tedbirleri almış durumda. Adli soruşturma hızlı bir şekilde başlatılarak, konu takip edilmektedir. Bu olay bizi üzmüştür. İlimizde, ilçemizde, beldemizde, sevgi, kardeşlik ve barış içerisinde devam eden seçim ortamına bu taşkın davranış gölge düşürmüştür. Tüm vatandaşlarımızı bu şekilde huzura gölge düşürecek davranışlardan kaçınmaya davet ediyoruz. Bu olayı lanetliyorum ve belde halkımıza geçmiş olsun diyorum." şeklinde konuşan Kızılkaya, olayı kınadığını ve belde halkına geçmiş olsun dileğinde bulundu.