Başbakan Scholz’dan İsrail’e Silah Tedariki ve Orta Doğu Barışı Hakkında Açıklamalar! Başbakan Scholz’dan İsrail’e Silah Tedariki ve Orta Doğu Barışı Hakkında Açıklamalar!

Programda konuşan İlçe Müftüsü Süleyman Baran, 4-6 yaş grubu Kur'an kurslarının önemine vurgu yaptı. Baran, "Bu eğitim 'çekirdekten insan yetiştirme' demektir. Bu eğitimler hem dinimizin emri olan 5 yaşındaki çocuklarımıza İslam'ın temel akidelerini öğretmek hem de daha hayata başlamadan Kur'an-ı Kerim'in güzelliğini, sünnetin ve İslam'ın değerler eğitimini çocuklarımıza ilmik ilmik nakşetmektir," dedi.

Süleyman Baran, bugün 105 öğrencinin Kur'an-ı Kerim'e geçtiğini ve 4-6 yaş grubunda 35 sınıfta 555 öğrencinin eğitim gördüğünü belirtti. Ayrıca 5 erkek, 3 kız olmak üzere toplamda 8 hafızlık kursunda 1517 öğrencinin aktif olarak eğitim gördüğünü açıkladı. Baran, "İlim ve irfan şehri olan Cizre'ye imanlı, ahlaklı, Kur'an'la yaşayıp Kur'an'la kalkan, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan bir neslin inşasına biz Diyanet camiası olarak öncülük etmeye hazır olduğumuzu belirtmek isteriz," diye ekledi.

İl Müftüsü Ahmet Dilek ise çocuklarını Kur’an kurslarına gönderen ailelere övgüde bulunarak onlara teşekkür etti.

İlçe Kaymakamı Nazlı Demir de programda bir konuşma gerçekleştirdi ve öğrencilere başarılar diledi.

Program sonunda Kur'an-ı Kerim'e geçen öğrencilere çeşitli ödüller verildi. Etkinlik, miniklerin yeteneklerini sergilemesi ve ailelerin gurur dolu anlarına tanıklık etmesiyle duygusal anlara sahne oldu.

Editör: Masume Masume