Molla Sinan Ünel, İslam'ın öğretileri doğrultusunda giyinme konusunda uyarılarda bulunarak, maneviyatın ve İslami değerlerin erozyona uğradığını belirtti. Özellikle, İslami olmayan kıyafetlerin yaygınlaşması ve sanal platformlarda gençlerin yanıltılması konularına dikkat çekti.

Ünel, Batı'nın medeniyet anlayışının dayatıldığına dikkat çekerek, giyim konusunda daha hassas olunması gerektiğini ve gençlerin korunması gerektiğini vurguladı.

Toplumda manevi çöküntü yaşandığını belirten Ünel, bunun kapitalist sistem ve küresel güçlerin etkisiyle gerçekleştiğini ifade etti. İnsanların ahiretten uzaklaştığını ve günah işlediğini söyleyen Ünel, bu durumun ciddi sonuçları olabileceğini dile getirdi.

Peygamberler şehri Şanlıurfa'da Kadir Gecesi coşkusu Peygamberler şehri Şanlıurfa'da Kadir Gecesi coşkusu

Tesettürün ilerici bir adım olduğunu savunan Ünel, gençlerin yeniden İslami değerlere dönmesi gerektiğini belirtti. Bu konuda toplumun, özellikle ailelerin ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın sorumluluklarının olduğunu vurguladı.

Gelecek nesillerin korunması için herkesin üzerine düşen görevi yapması gerektiğini söyleyen Ünel, İslam'ın öğretilerini gençlere akıl ve nakil yoluyla anlatmanın önemine değindi. Ayrıca, İslami kimliğin korunması ve tesettürün değerinin anlatılması gerektiğini belirtti.

Kaynak: görsel haber