Siirt'te Kadir Gecesi Dualarla ve Duygularla İdrak Edildi Siirt'te Kadir Gecesi Dualarla ve Duygularla İdrak Edildi

Sacdan yapılan kaydıraklar çocuklarda yanıklara neden oldu.

Yakın zamanda, yaz aylarında.

Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesinde, Eyyübiye Millet Bahçesi'nde.

Eyyübiye Belediyesi tarafından yapılan kaydıraklar ve tepkili vatandaşlar.

Sıcaklıkların 50 dereceyi bulduğu Şanlıurfa'da sac kaydırakların kullanılması.

Kaydırakların sacdan yapılması, sıcak havalarda çocukların vücutlarında yanıklara neden oldu.


Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesinde belediye tarafından yapılan sacdan kaydıraklar, çocuklarda yanıklara neden olduğu için tepkilere yol açtı. Termometrelerin 50 dereceyi gösterdiği şehirde, Eyyübiye Millet Bahçesi'ne yapılan bu kaydıraklar, vatandaşların eleştirisine maruz kaldı.

Vatandaşlar, kaydırakların sacdan değil de plastikten yapılması gerektiğini savunuyor. Sıcaklıkların yüksek olduğu Şanlıurfa'da, çocukların kaydıraktan kayarken vücutlarında yanıklar oluştuğunu belirten vatandaşlar, bu durumun kabul edilemez olduğunu ifade ediyor.

Vatandaşların Tepkileri:

Mehmet Emin Çelik: "Eyyübiye Millet Bahçesi'ni gezmeye geldim. Belediyeye güzel bir park yaptıkları için teşekkür ediyoruz, ancak parkın büyük sorunları var. Urfa'nın yaz sıcağı yetmezmiş gibi demirden kaydıraklar yapmışlar. Çocuklarımız, gençlerimiz parka geliyor, aileler çocuklarını kaydırmaya getiriyorlar. Urfa sıcağında kaydıraklar tam kaynıyor. Daha önce de yukarıya bir park yapılmıştı ve üstü kapatıldı. Bu parkın da üstü kapatılabilir ya da plastikten yapılabilir. Belediye güzel çalışmalar yapıyor ama eksikleri çok."

Sinan Rutin: "Kaydırağın sacdan olmasından dolayı kardeşimi kaydıramıyorum. Gördüğümüz kaydırak plastikten değil de demirden yapılmış. Daha önce de bir tane yapılmıştı ve şikâyet etmiştik. Tepkiler üzerine onun üzerine çadır yapıldı. Kaydırağın ya plastik olmasını ya da çadır takılmasını istiyoruz. Kardeşimi buraya getirdiğimde kaydıramıyorum. Çok sıcak ki dokunamıyoruz bile. Neden plastik değil de demirden yapıldı? Urfa çok sıcak bir yer ve kim burada nasıl kayacak?"

Yusuf Yılmaz: "Kaydıraklar demirden yapılmış. Sıcak havada çocuklar kayamıyor. İleriye de böyle bir kaydırak yapılmıştı. Şikayetler üzerine çadır yapıldı. Buraya da çadır yapılmasını istiyoruz. Kardeşlerimiz kaydığında üzerinde yanık izi oluşuyor. Plastik kaydırak yapsalar daha iyi olur. Kardeşlerimiz kayamıyor."

Vatandaşlar, bu tür yanlışların tekrarlanmaması için kaydırakların plastikten yapılmasını veya üzerlerinin kapatılmasını talep ediyor.

Kaynak: Görsel Haber