Yarın, Türkiye genelindeki 8. sınıf öğrencileri için büyük bir gün olacak. Liseye Geçiş Sınavı (LGS), binlerce öğrencinin geleceklerini şekillendirecek önemli bir adım olarak bekleniyor.

5 buçuk ayda Hafız Olan Rıdvan Atuğ'un Büyük Başarısı 5 buçuk ayda Hafız Olan Rıdvan Atuğ'un Büyük Başarısı

18 Mart-2 Nisan tarihleri arasında gerçekleşen başvuruların ardından, 1 milyondan fazla öğrenci yarın sınava girecek. Bu yıl, salgın öncesi dönemde olduğu gibi öğrenciler il ve ilçelerde belirlenen okullarda ve sınav merkezlerinde sınavlarını tamamlayacaklar.

Liselere geçişte mevcut liselerin büyük çoğunluğu adrese dayalı yerleştirme usulüyle öğrenci alsa da, LGS'ye girmek isteyen öğrenciler için bu bir zorunluluk değil.

Sınav, 1 milyon 38 bin 192 öğrencinin katılımıyla gerçekleşecek. Yurt içinde 973 sınav merkezi ve 3 bin 891 okul, yurt dışında ise 11 sınav merkezi ve 11 okulda 35 salonda sınavlar düzenlenecek. Özel durumları olan öğrenciler için de ayrı tedbirler alındı.

Sınavın içeriği, süreleri ve soru dağılımlarında herhangi bir değişiklik olmayacak. Bu yılın sınavında, 8. sınıf müfredatına uygun olarak tüm konular yer alacak. Sınavın birinci oturumu 09.30'da başlayacak ve 75 dakika sürecek. İkinci oturum ise 11.30'da başlayacak ve 80 dakika sürecek.

Sonuçların 28 Haziran'da açıklanması beklenirken, öğrencilerin ve ailelerinin doğru tercih yapabilmeleri için Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu aynı gün yayımlanacak.

Editör: Masume Masume