İslam âlemi için önemli bayramlardan biri olan Kurban Bayramı’na sayılı günler kala, kurbanlarını vekalet yoluyla kestirmek isteyen vatandaşlar için kurban kesim bedelleri açıklandı. Hem Diyanet İşleri Başkanlığı hem de Kızılay, 2024 yılı vekaletle kurban kesim bedellerini duyurdu.

Kızılay'ın Vekaletle Kurban Kesim Bedelleri:

Kızılay Başkanı Fatma Meriç Yılmaz, 2024 yılı için vekaletle kurban kesim bedelini yurt içi ve Gazze için 11 bin 750 lira, yurt dışı için ise 4 bin 300 lira olarak belirlediklerini açıkladı. Bu bedeller, vatandaşların kurban ibadetini kolayca yerine getirebilmeleri ve ihtiyaç sahiplerine yardımların ulaştırılması amacıyla düzenlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Vekaletle Kurban Kesim Bedelleri:

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan Netanyahu'nun Konuşmasına Tepki! Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan Netanyahu'nun Konuşmasına Tepki!

Geçtiğimiz haftalarda, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) olarak 2024 yılı vekaletle kurban kesim bedelini açıkladı. Buna göre, yurt içinde vekaletle kurban kesim bedeli 11 bin 750 TL, yurt dışında ise 4 bin 750 TL olarak belirlendi.

Vekaletle Kurban Kesiminin Önemi:

Vekaletle kurban kesimi, hem yurt içindeki hem de yurt dışındaki ihtiyaç sahiplerine kurban etlerinin ulaştırılmasını sağlar. Kurban Bayramı’nın bereketini paylaşmak ve yardımlaşmayı artırmak amacıyla vatandaşlar, vekaletlerini vererek bu hayırlı ibadeti yerine getirebilirler. Kızılay ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın belirlediği bu bedeller, kurban bağışlarının doğru ve etkin bir şekilde yerine ulaşmasını temin eder.

Vatandaşlar, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Kızılay’ın internet siteleri ve ilgili iletişim kanalları üzerinden vekaletle kurban bağışında bulunabilirler. Bu sayede, hem dini vecibelerini yerine getirebilir hem de dünyanın farklı bölgelerindeki ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatabilirler.

Editör: Masume Masume