Kurban Bayramı tatili için müjdeli haber Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi. Geçtiğimiz hafta yapılan kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, bayram tatilinin 9 gün olacağını açıklamıştı. Tatil müjdesinin ardından vatandaşları sevindirecek bir başka haber daha geldi: Bayram süresince Karayolları Genel Müdürlüğü’nün sorumluluğundaki köprü ve otoyollar ücretsiz olacak.

Köprü ve Otoyollar Ücretsiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, bayram tatili süresince devletin işlettiği köprüler ve otoyollar vatandaşlar için ücretsiz olacak. Karayolları Genel Müdürlüğü’nün (KGM) kontrolünde olan otoyollar ile İstanbul’daki 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden geçişler, 15 Haziran Cumartesi günü (Cumayı Cumartesiye bağlayan gece) saat 00.00'dan başlayarak, 24 Haziran Pazartesi günü saat 07.00’ye kadar ücretsiz olarak sağlanacak.

Biden ve Kral 2. Abdullah Gazze'deki Durumu Görüştü! Biden ve Kral 2. Abdullah Gazze'deki Durumu Görüştü!

Yap-İşlet-Devret Projeleri Ücretsiz Değil

Ancak, Yap-İşlet-Devret (YİD) modeli ile işletilen köprüler ve otoyollar bu ücretsiz geçiş uygulamasının dışında tutuldu. Bu nedenle, Osmangazi Köprüsü, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Avrasya Tüneli ve özel işletme altındaki diğer otoyol ve tünellerde normal geçiş ücretleri uygulanmaya devam edecek.

Toplu Taşıma Hizmetleri de Ücretsiz

Ayrıca, bayram boyunca büyük şehirlerdeki toplu taşıma hizmetleri de ücretsiz olacak. İstanbul, Ankara ve İzmir'de yaşayan vatandaşlar, Kurban Bayramı boyunca Marmaray, Başkentray, İZBAN ve diğer raylı sistem hatlarını ücretsiz olarak kullanabilecekler. Bu uygulama, 16 Haziran Pazar günü (Cumartesi gününü Pazar gününe bağlayan gece) saat 00.00'dan başlayarak, 19 Haziran Çarşamba günü gece yarısına kadar devam edecek.

İstanbul, Ankara ve İzmir’de Bayram Boyunca Ücretsiz Ulaşım

İstanbul’da Marmaray ve Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy metro hattı, Ankara’da Başkentray ve İzmir’de İZBAN gibi önemli toplu taşıma hatları, bayram süresince ücretsiz hizmet verecek. Vatandaşlar, belediyeler tarafından sunulan diğer toplu taşıma hizmetlerinden de ücretsiz olarak yararlanabilecekler.

Detaylı Uygulama ve Süreler

  • Köprü ve Otoyollar: 15 Haziran Cumartesi saat 00.00'dan 24 Haziran Pazartesi saat 07.00’ye kadar, KGM kontrolündeki köprüler ve otoyollar ücretsiz.
  • Toplu Taşıma: 16 Haziran Pazar saat 00.00'dan 19 Haziran Çarşamba gün sonuna kadar, İstanbul, Ankara ve İzmir’deki belirli toplu taşıma hizmetleri ücretsiz.

Tatil Döneminde Seyahat ve Ulaşım

Bu düzenlemeler, Kurban Bayramı tatili boyunca vatandaşların daha rahat ve ekonomik bir şekilde seyahat edebilmelerini sağlayacak. Tatil planları yapan ve ailesiyle birlikte sevdiklerini ziyaret etmek isteyen vatandaşlar, bu fırsatlardan faydalanarak hem karayolu hem de toplu taşıma ile kolayca seyahat edebilecekler.

Editör: Masume Masume