Filistin direniş gruplarından Kudüs Tugayları, Gazze’nin güneyindeki Han Yunus kentinin doğu kırsalında İsrail ordusuna yönelik karmaşık bir pusu operasyonu gerçekleştirdiklerini açıkladı. Yapılan açıklamada, daha önceden anti-personel ve anti-tahkimat patlayıcılarla tuzaklanan bir evin, içeriye giren İsrail piyade kuvvetleriyle birlikte patlatıldığı bildirildi.
Patlamanın ardından olay yerine intikal eden İsrail kurtarma birlikleri de hedef alındı. Kudüs Tugayları, makineli tüfekler ve RPG’lerle yoğun ateş açtıklarını, çıkan çatışma sonucu İsrail ordusunun hava desteği çağırmak zorunda kaldığını ifade etti. Bölgeye gönderilen savaş helikopterlerinin, duman perdesi ve ateş eşliğinde hayatta kalan askerleri tahliye ettiği aktarıldı.
Operasyonun, işgal güçlerinin bölgedeki ilerleyişini durdurma amacı taşıdığı, ayrıca İsrail ordusunun güvenli kabul ettiği alanlarda da ciddi tehditler bulunduğuna dikkat çekildi. Görgü tanıkları, bölgede uzun süre patlama ve silah seslerinin yankılandığını belirtti.
Kudüs Tugayları Han Yunus, Gazze pusu operasyonu, İsrail ordusuna saldırı, anti-personel bomba Gazze, Han Yunus çatışma, Kudüs Tugayları saldırı, RPG saldırısı Gazze, İsrail piyade kaybı, Gazze helikopter tahliyesi, Filistin direniş operasyonu