HABER MERKEZİ – Kassam Tugayları, Gazze Şeridi'nin kuzeyinde yer alan Beyt Lahiya’nın Atatra bölgesinde 25 Mayıs günü önemli bir direniş eylemi gerçekleştirdi. Yapılan açıklamada, bölgede konuşlanmış 10 kişilik bir Siyonist piyade birliğinin anti-personel roketle hedef alındığı belirtildi.
Saldırıda bazı İsrail askerlerinin öldüğü ya da yaralandığı ifade edildi. Ancak İsrail ordusundan henüz resmi bir açıklama gelmedi.
7 Ekim 2023’te başlayan İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları sonrasında sahada ciddi kayıplar verdiği biliniyor. İsrail ordusunun resmi verilerine göre bugüne kadar 858 asker öldü, 5 bin 906 asker ise yaralandı.
Kassam Tugayları daha önce de birçok kez İsrail’in kara birliklerine yönelik nokta operasyonlar gerçekleştirmiş ve özellikle tünel savaşlarında ciddi darbeler indirmişti.