Eylem ve Tepkiler

1992-1994 yıllarında Yeşiller Partisi milletvekilliği yapan ve gelecek ay yapılacak Avrupa Parlamentosu seçimleri için Yeşiller ve Sol İttifak'tan aday olan 58 yaşındaki Francesco Apuzzo, Temsilciler Meclisi'nin bulunduğu Montecitorio Sarayı'nın balkonuna çıkarak, iki Filistin bayrağı astı. Apuzzo, eylemi sırasında, "Gazze'deki soykırımda İtalyan silahları kullanılmasına yeter. Gazze'de 35 bin ölüm var. Artık yeter. Hem de İtalyan silahlarıyla 35 bin ölüm var Gazze'de" diye bağırdı.

Apuzzo'nun Açıklamaları

Eyleminin ardından gazetecilere konuşan Apuzzo, bu hareketinin devlet kurumlarını ve İtalyan hükümetini uyandırmak amacı taşıdığını belirtti. Temsilciler Meclisi'nde bir sergiye gittiğini ifade eden Apuzzo, "Aldo Moro Salonu'nun yan penceresinden atlayıp, yaklaşık 10 metre yürüdüm ve Montecitorio Sarayı'nın ön girişi üzerindeki balkona tırmandım. İki Filistin bayrağı astım. Kimse beni durdurmadı" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ekonomi ve Yatırım Mesajları Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ekonomi ve Yatırım Mesajları

Bu eylem, hem İtalyan kamuoyunda hem de uluslararası platformda büyük yankı uyandırdı. Apuzzo'nun cesur ve dikkat çekici protestosu, Gazze'deki duruma dair farkındalık yaratma çabası olarak değerlendiriliyor.

Editör: Masume Masume