Haber Merkezi-İsrail saldırılarının devam ettiği Gazze Şeridi'nde İsrail askerleri tarafından Han Yunus kentine düzenlenen kara saldırısı sırasında alıkonan bir grup Filistinli, bugün serbest bırakıldı.
Serbest bırakılanlar arasında, önce vurulan ve daha sonra 2 ay boyunca alıkonan 12 yaşındaki Gazzeli çocuk Nemir de bulunuyordu.
Refah kentindeki Ebu Yusuf Neccar Hastanesi'nde tedavi altına alınan Nemir, yaşadıklarını ve gördüğü kötü muameleyi gözyaşları içinde anlattı. Nemir, kardeşlerine yiyecek bulmak için dışarı çıktığında İsrail askerlerince vurulduğunu ve alıkonulduğunu belirtti.
Gözyaşları içinde anlattığı anıları arasında, alıkonulduğu gün kendisini götüren askerin ayakkabısıyla başına bastığı ve çaresizliğini ifade ettiği sahneler yer alıyordu.
Yaralı olduğunda ordu tarafından hastaneye kaldırılan Nemir, iki gün hastane yatağına bağlı tutuldu. Nemir, "Bana iğne yaptırdılar. Gün boyu uyuttular. Tam 7 gün sonra uyandım. Sonra beni ameliyata götürdüler." diye konuştu.
Vücudundaki yara izlerini göstererek, 5 mermiyle vurulduğunu, bacağındaki tendon ve atardamarların ağır hasar aldığını söyledi.
Nemir, yaşadığı kötü muameleye isyan ederek, "Ben çocuğum. Benim suçum neydi?" diye sordu. Alıkonduğu süre boyunca kardeşlerinin yiyecek bulup bulamadığını düşündüğünü söyledi.
İsrail ordusu 27 Ekim 2023'te Gazze Şeridi'ne başlattığı karadan işgal sürecinde alıkoyduğu 150 Filistinliyi serbest bırakmıştı. Söz konusu Filistinlilerin tahliyesi Gazze Şeridi'nin doğusundaki Kerem Ebu Salim (Şalom) Sınır Kapısı'ndan yapılmıştı.
İsrail'in serbest bıraktığı Filistinliler arasında yaralı olan 7 kişi ise tedavi için Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinde yer alan Ebu Yusuf Neccar Hastanesi'ne nakledilmişti.