İsrail’in Gazze’de yaklaşık 8 aydır uyguladığı soykırım, günden güne şiddetlenerek sürüyor. 26 Mayıs Pazar akşamı İsrail ordusunun 2 milyon Filistinlinin yaşadığı Refah’taki çadır kente düzenlediği saldırının ardından yüzlerce Müslüman hayatını kaybetti. Bu trajik olaylar dünya çapında İsrail karşıtı protestoları artırırken, Yalova Üniversitesi ve Yalova İl Sağlık Müdürlüğü iş birliği ile Gazze halkı için yardım kampanyası başlatıldı.

"Gazze İçin Getir, Gazze İçin Al" Kermesi

Üniversitenin merkez yerleşkesinde, gelirleri Gazze halkına ulaştırılmak üzere "Gazze İçin Getir, Gazze İçin Al" temasıyla bir kermes düzenlendi. Yalova Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı önünde kurulan stantlarda, hamur işleri, ev yemekleri, el emeği aksesuarlar, sıcak ve soğuk içecekler uygun fiyatlarla satışa sunuldu.

Dayanışma ve Farkındalık İçin Bir Araya Geldiler

Toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla hayata geçirilen kermeste, hem öğrencilerin hem de akademisyenlerin bütçesine uygun fiyatlarla satılan ürünlerden elde edilen gelirler Gazze halkına ulaştırılacak. Dayanışma ruhunu güçlendirmek için düzenlenen kermeste, yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek amacıyla bir fotoğraf sergisi de açıldı. Sergide, yıkımın ve acının boyutunu gözler önüne seren çarpıcı tasarımların yanı sıra, Filistin’de çekilen fotoğraflar yer aldı.