DSÖ'den Gazze için çocuk felci uyarısı! DSÖ'den Gazze için çocuk felci uyarısı!

Gazze kuşatma bölgesinde, Siyonist asker ve subaylar arasında gördükleri olaylar ve manzaralar karşısında bazı intihar vakaları yaşandığı belirtildi.

Bir olayda, Gazze'ye komşu bir yerleşim yerinden gelen silah seslerini duyan askerler, daha fazla direnişçi olduğunu düşünerek hızla olay yerine gittiklerinde, bir askerin öldürüldüğünü gördüler. Asker, kendini vurmuş ve olay yerinde ölmüştü. Ancak ölümün koşulları o anda bilinmiyordu ve askeri sansür olayın detaylarının açıklanmasını engelledi.

Savaşın ilk günlerinde, hatta Gazze Şeridi'nin karadan işgal edilmesinden önce, askeri üniformalı tek bir askerin bile intihar etmediği vurgulandı. Rubin Akademik Merkezi İntihar ve Psikolojik Ağrı Araştırmaları Merkezi Başkanı Yossi Levy Beloz'un aktardığına göre, Haaretz'de "Bu olaylar çok şaşırtıcıydı" denildi ve intiharların savaşın devam ettiği dönemden çok savaşların sona ermesinden sonra, özellikle de travma sonrası stresin etkileriyle yaşandığı belirtildi. Levy Beloz, "Bu nadir vakalar, Gazze kuşatma bölgesindeki vahşetin zulmüne ve bölgenin üzerindeki etkilerine işaret ediyor olabilir" şeklinde konuştu.

Editör: Masume Masume