CNN'nin haberine göre, "Sde Teiman" adlı askeri tesis, Gazze'den alıkonulan Filistinlilerin tutulduğu kapalı alanlar ve yaralıların yataklara bağlı halde tutulduğu bir sahra hastanesi olarak kullanılıyor. Tesiste çalışanlar, Filistinlilerin dikenli tellerle çevrili alanlarda tutulduğunu, zorunlu oturum pozisyonunda bekletildiklerini ve gözlerinin bağlı olduğunu belirttiler.

İşgalci Yerleşimciler Huvvara Beldesine Saldırdı! İşgalci Yerleşimciler Huvvara Beldesine Saldırdı!

Ayrıca, doktorların kelepçe takmaktan dolayı yaralanan bazı mahkumların uzuvlarını kestiği ve deneyimsiz sağlık görevlilerinin tıbbi işlemleri uyguladığı da ifade edildi. Bir çalışan, gardiyanların "sorun çıkardığı" iddia edilen mahkumları seçip cezalandırmaları talimatı aldıklarını ve mahkumların hareket etmesine ve konuşmasına izin verilmediğini söyledi.

Tesiste sağlık görevlisi olarak görev yapan bir başka çalışan ise yaralıların bez taktığını, yataklara bağlı halde olduğunu ve pipetle beslendiklerini aktardı. Bu koşulları "insanlıklarını söküp aldılar" şeklinde tanımlayan sağlık görevlisi, sıklıkla anestezi kullanmadan tıbbi işlemler uygulamasının emredildiğini ve uzmanlık alanının dışında küçük tıbbi işlemler yapmak zorunda kaldığını belirtti.

Editör: Masume Masume