Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC), Gazze Şeridi'ndeki hastanelerin saldırılar sonucu tahrip edildiğini ve insani yardım kuruluşlarının güvenli bir şekilde çalışamadığını belirtti. ICRC, sosyal medyada paylaştığı bir gönderide, "Gazze Hastaneleri enkaz haline geldi. İnsani yardım çalışanları öldürüldü. Sistemdeki her çöküş siviller için ayrı bir yıkımdır. Yardıma daha az erişim, daha az tıbbi yardım, daha az umuttur" ifadelerini kullandı.

Faruk Dinç: Madde Üzerine Kurulu Eğitim Sistemi Madde Bağımlısı Bir Nesil Yetiştiriyor Faruk Dinç: Madde Üzerine Kurulu Eğitim Sistemi Madde Bağımlısı Bir Nesil Yetiştiriyor

Komite, Gazze'deki çatışmaların siviller için uzun süreli bir krize neden olduğunu ve binlerce kişinin yerinden edildiğini, ölümlerin ve yaralanmaların arttığını belirtti. Ayrıca, sağlık sisteminin çökmesiyle hastaların acil bakıma erişimde zorluklar yaşandığını vurguladı.

Gazze'deki tıbbi kaynaklara göre, işgal saldırılarında 470'den fazla sağlık personelinin yaşamını yitirdiği ve 32 hastane ile 53 sağlık merkezinin hizmetlerinin durduğu belirtildi. Şehit olanların sayısının 32 bin 975'e, yaralıların sayısının ise 75 bin 577'ye yükseldiği ifade edildi.

Kaynak: ilkha