HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) düzenlediği basın toplantısında partisinin gündem değerlendirmesini kamuoyuyla paylaştı. Ramanlı, önceki gün 5. Olağan Kongrelerini gerçekleştirdiklerini hatırlatarak, HÜDA PAR'ın yeni takviyelerle siyasi yoluna emin adımlarla daha da güçlenerek devam edeceğini belirtti. Yeni dönemin Türkiye siyaseti ve millet için hayırlı olmasını temenni etti.
Vatandaşlık Kanunu Teklifi
Ramanlı, HÜDA PAR'ın Vatandaşlık Kanunu'nda değişiklik yapılmasına dair hazırladığı kanun teklifi hakkında da ayrıntılı bilgi verdi. Aralık 2023'te çifte vatandaşlardan, insanlığa karşı suç işleyenlerin vatandaşlıktan çıkarılması ve siyonist çetenin elebaşlarının Meclis kararıyla yargılanabilmelerinin önünü açmak amacıyla bir kanun teklifi verdiklerini söyledi. Türkiye'nin uluslararası sözleşmeler gereğince insanlığa karşı suçlara karşı etkin mücadele etme yükümlülüğünü taşıdığını vurgulayan Ramanlı, Adalet Bakanı'nın bugüne kadar bu yönde herhangi bir talepte bulunmadığını belirterek, "Neden somut bir adım atmıyoruz?" diye sordu.
Kanun Teklifinin Detayları
Kanun teklifinin birinci bölümünün, soruşturmanın sadece Adalet Bakanı'nın talebiyle değil, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin de alacağı bir kararla başlatılabilmesini öngördüğünü ifade eden Ramanlı, ikinci bölümün ise siyonist saflarda masum sivilleri katledenlerin vatandaşlıklarının iptal edilmesi ve mal varlıklarına el konulmasını içerdiğini belirtti. Bu mal varlıklarının aile ve gençlik fonuna aktarılmasının önünü açacak maddelerin de kanun teklifinde yer aldığını söyledi.
Destek Çağrısı
Kanun tekliflerine tüm milletvekillerinden destek beklediklerini vurgulayan Ramanlı, "Geçtiğimiz haftalarda Meclis'te temsil edilen tüm partilere kanun teklifimizi götürüp destek istedik. Filistin ve Gazze konusunda tüm milletvekillerinin aynı hissiyatı taşıdığını biliyoruz. Yarın Meclis Genel Kurulu'na gelecek olan kanun teklifimize oy birliğiyle destek verilmesini umuyoruz," dedi.
Öğretmenlerle İlgili Düzenlemeler
Ramanlı, öğretmenlerle ilgili meclis gündeminde bulunan kanun teklifi hakkında da konuştu. Uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik için getirilen 10 yıl şartının yerine, öğretmenlerin talepleri doğrultusunda daha kısa bir sürenin yeterli olabileceğini belirtti. Mülakat sisteminin adaletsiz sonuçlar doğurabileceğine dikkat çekti ve özel eğitim kurumlarında çalışan öğretmenlerin maaşlarının iyileştirilmesi gerektiğini söyledi. Ücretli öğretmenlerin maaşlarının çok düşük olduğunu ve bu konuda da bir iyileştirme yapılması gerektiğini vurguladı.
Eğitim Fakültelerinin Niteliği
Eğitim fakültelerinin niteliğini sorgulayan Ramanlı, "4 yıllık eğitim fakültelerinin niteliğini tartışmamız gerekiyor. Eğitim fakültelerinden mezun olan öğretmen adaylarına bir de akademi şartı getirilmesi gerekip gerekmediğini değerlendirmemiz lazım. Eğitim kalitesini artırmak için neler yapılabilir, bunu önümüzdeki süreçte göreceğiz," dedi.
Ramanlı, gazetecilerin sorularını yanıtlayarak, kanun tekliflerinin Genel Kurul'da görüşüleceğini ve destek beklediklerini ifade etti.