Hamas tarafından yapılan yazılı açıklamada, işgalci İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarının sona erdirilmesi ve insani yardımların serbest geçişine izin verilmesi konusundaki kararlılık vurgulandı. Açıklamada, Gazze’de ateşkesin sağlanması amacıyla arabulucuların sunduğu teklifin şu anda Filistinli grupların liderleriyle istişare edildiği ifade edildi.
“Hamas, bu görüşmelerin tamamlanmasının ardından arabuluculara nihai kararını açıklayacak ve resmi şekilde ilan edecektir.” denilerek, sürecin dikkatle yönetildiği belirtildi.
Öte yandan, işgalci ABD Başkanı Donald Trump, İsrail’in, Gazze Şeridi’nde 60 günlük ateşkes için gerekli şartları kabul ettiğini açıklamıştı. Trump’ın açıklaması, bölgede ateşkes ihtimalini güçlendirdi.
Filistinli kaynaklar ise Hamas’ın, arabulucuların önerdiği ateşkes planına sıcak baktığını ve anlaşmaya varılması yönünde olumlu bir eğilim sergilediğini aktardı.