Gazze'deki Hamas'a bağlı hükümetin Medya Ofisi tarafından yapılan açıklamada, uçaklardan atılan ve denize düşen yardımları almak isteyen Filistinlilerden 12'sinin boğularak, 6'sının ise yaşanan izdiham sonucu şehit olduğu bildirildi.

Açıklamada, uçaklarla indirilen yardımların bir kısmının denize, bir kısmının işgal altındaki Filistin topraklarına, bir kısmının ise tehlikeli bölgelere düştüğüne işaret edilerek, bu durumun yardımlara ulaşmak isteyen Filistinlilerin hayatını tehlikeye attığı vurgulandı.

Gazze'ye hava yoluyla yardım gönderen tüm ülkelerin daha önce uyarıldığı ancak durumun tekrarlandığı belirtildi.

Açıklamada, "Yanlış, yersiz ve faydasız üsluptaki hava yoluyla yardım operasyonlarına son verilmesi çağrısında bulunuyor, 6 aydır aralıksız akut gıda kıtlığı ve açlık çeken Filistin halkına insani yardım ulaştırılması için kara geçişlerinin derhal ve hızla açılmasını talep ediyoruz." ifadesine yer verildi.

Ayrıca, işgalci rejimin uluslararası kınama ve karar tasarılarını hiçe sayarak sınır kapılarını ve geçiş noktalarını kapalı tutması, sivilleri zorla aç bırakarak öldürmesi, haksız abluka, soykırım ve etnik temizlik suçlarını işlemeye devam etmesinin en güçlü şekilde kınandığı belirtildi.

ABD yönetiminin işgalci rejimin Gazze Şeridi'nde uyguladığı abluka ve zorla aç bırakma politikasından sorumlu olduğunun altı çizilen açıklamada, tüm uluslararası kuruluşları üzerlerine düşen görevi yerine getirmeye ve tüm dünya ülkelerine "işgalcilerin" işlediği soykırım suçunu kınama ve durdurma çağrısı yapıldı.