HABER MERKEZİ – Türkiye, Gazze’deki gerilimin düşürülmesi ve insani krizin hafifletilmesi yönündeki aktif diplomatik girişimlerine devam ediyor. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, bu çerçevede İstanbul’da Hamas Siyasi Büro üyeleriyle önemli bir görüşme gerçekleştirdi.
Dışişleri Bakanlığı kaynaklarından edinilen bilgilere göre, görüşmede Gazze’deki ateşkesin mevcut durumu ve Filistin halkının acil insani yardım ihtiyacı ele alındı. Türkiye, bu görüşmeyle kalıcı barışın sağlanması ve uluslararası hukuka aykırı saldırıların tamamen durdurulması yönündeki kararlılığını bir kez daha vurguladı.
Türkiye’nin arabuluculuk ve kolaylaştırıcılık rolü, daha önce Gazze’deki esir takası anlaşmasının sağlanmasında da kritik önem taşımıştı. İstanbul’daki bu son temas, ateşkesin kalıcı hale gelmesi ve insani yardım koridorlarının kesintisiz işlemesi için Ankara’nın diplomatik çabalarını sürdürdüğünü gösteriyor.




