HABER MERKEZİ –

Siyonist işgal ordusu, Gazze’nin kuzeyindeki Sudaniyye bölgesinde insani yardım almak için toplanan sivillere saldırdı. Gazze’deki hükümetin medya ofisinden yapılan açıklamada, saldırının Zikim bölgesinden gelen yardım tırlarından un ve insani yardım almaya çalışan sivillere yönelik gerçekleştiği belirtildi. Katliamda 51 kişi şehit oldu, 648 kişi de yaralandı.

Aynı açıklamada, dün Gazze’ye yalnızca 112 tır insani yardım girdiği ve bu yardımın büyük bölümünün işgal rejiminin neden olduğu kasıtlı ve sistematik kaos ortamında yağmalandığı bildirildi.

Açlık Grevindeki Gazze Aktivistlerine Zulüm
Açlık Grevindeki Gazze Aktivistlerine Zulüm
İçeriği Görüntüle

İşlenen katliamın, siyonist işgalcilerin açlığı bir savaş silahı olarak kullandığını, yiyecek arayan sivilleri soğukkanlılıkla hedef aldığını ve uluslararası hukukun açıkça ihlal edildiğini ortaya koyduğu vurgulandı.

Gazze’nin temel sektörlerinin yaşaması için günde en az 600 tır yardım ve yakıt gerektiği ifade edilirken, “Bu boğucu ve kanlı abluka altında bu ihtiyaçların karşılanması mümkün değildir” denildi.