HABER MERKEZİ _ Gazze’de siyonist rejim tarafından esir alınan ve şehit edilen Filistinlilerin naaşlarında ağır işkence, kurşun izleri, kırıklar, yanıklar ve organ eksiklikleri ortaya çıktı. Uluslararası Kızılhaç Komitesi koordinasyonunda Gazze Sağlık Bakanlığı’na teslim edilen 45 şehit, gözleri bağlı ve elleri kelepçeli olarak geri gönderildi.

Gazze Sağlık Bakanlığı Genel Müdürü Dr. Munir el-Berş, “Bazı şehitler bize gözleri bağlı, elleri kelepçeli, vücutlarında yanık ve işkence izleriyle geri gönderildi. Bu, gizlenmeye çalışılan vahşetin açık delilidir” dedi.

Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları Gözlemevi’nin raporuna göre birçok esir boğularak, yakılarak veya tank paletleri altında öldürüldü; birçok bedende kafaya ve göğse yakın mesafeden ateş edilmiş mermi izleri tespit edildi.

Gazze makamları, bazı şehitlerin organlarının çalındığını belirtti; teslim edilen bedenlerin bir kısmında göz, kornea ve iç organlar bulunmuyordu. Cambridge Üniversitesi raporu, ölüm sonrası bedene müdahalenin savaş suçu ve insanlık onurunun çöküşü olduğunu vurguladı.

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Uzmanları, 16 Ekim’de siyonist rejimden acil soruşturma başlatmasını talep etti. Uluslararası Af Örgütü ve Human Rights Watch ise ölü bedenlerin aşağılanmasını “kolektif cezalandırma” olarak nitelendirdi.

Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırılar artıyor.
Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırılar artıyor.
İçeriği Görüntüle

Gazze’deki adli tıp ekipleri, şehitlerin naaşlarını titizlikle inceleyip kayıt altına alırken, her birine “onur kimliği” verildi. Uluslararası hukuk uzmanları, bu ihlallerin Roma Statüsü kapsamında insanlığa karşı suç ve savaş suçu olduğunu belirtiyor.