Yeni eğitim öğretim yılı nedeniyle bir liseyi ziyaret eden Macron, okullarda öğrencilerin abaya giymesinin yasaklanmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bu yasak konusunda 'taviz vermeyeceklerini ve kararlı olduklarını' dile getiren Macron, bu kararlılığın sözde kalmayacağını, uygulamaya da geçirileceğini ifade etti.

Çocuk Suçlulara Yeni Düzenleme: Kasten Öldürmede İndirim Kalkıyor
Çocuk Suçlulara Yeni Düzenleme: Kasten Öldürmede İndirim Kalkıyor
İçeriği Görüntüle

Macron, tesettür yasağı konusunun hassas olduğu lise ve orta okullarda müdür ve öğretmenleri desteklemek amacıyla ek özel personelin görevlendirileceğini duyurdu.

Fransa'da Eğitim Bakanı Gabriel Attal'in, 27 Ağustos'ta abaya ve entari tarzı uzun elbiselerin laikliğe aykırı olduğu gerekçesiyle okullarda giyilmesine müsaade etmeyeceğini açıklaması tartışmalara neden olmuştu. (İLKHA)