Haber Merkezi- Filistin Kızılayı'nın yazılı açıklamasında, yardım girişinin Filistin Kızılayı ve Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC) iş birliğiyle ve Mısır Kızılayı'nın koordinasyonunda gerçekleştiği belirtilmiştir. Refah Sınır Kapısı'ndan giren gıda kolisi yüklü 10 tırın Gazze'nin kuzey bölgesine ulaştığı ifade edilmiştir.

İşgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırılarının sonucunda, 7 Ekim 2023'ten bu yana bölgede yaşayan 2,3 milyon Filistinlinin açlıkla mücadele ettiği vurgulanmıştır. Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), 10 Mart'ta yaptığı açıklamada, işgal rejiminin Gazze Şeridi'ni 17 yıldır kuşatma altında tuttuğunu ve bölgede "açlık tehlikesinin her yerde hissedildiğini" belirtmiştir.

BM'nin uyarısına göre, işgal rejiminin yoğun saldırıları altındaki Gazze Şeridi'nde 2,2 milyon kişi kıtlık tehlikesiyle karşı karşıya bulunmaktadır.

İşgal rejiminin 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında, en az 14 bin 280'i çocuk ve 9 bin 340'ı kadın olmak üzere toplamda 32 bin 705 Filistinlinin şehit olduğu belirtilmektedir. Ayrıca, 75 bin 190 kişinin de yaralandığı bildirilmektedir.

Saldırılar sonucunda enkaz altında hala binlerce kişinin olduğu ifade edilirken, sivil altyapıya yönelik saldırılarda halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumlarının da hedef alındığı ve tahrip edildiği kaydedilmektedir.