HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Faruk Dinç, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gerçekleştirdiği basın toplantısında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Dinç, siyonist rejimin işlediği soykırıma destek verdiği bilinen firmaların ürünlerinin Meclis yerleşkesinde hâlâ satılmasının kabul edilemez olduğunu belirtti.

Milletvekili Dinç'ten Bingöl’de tıp fakültesi kurulması talebine destek Milletvekili Dinç'ten Bingöl’de tıp fakültesi kurulması talebine destek

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un bu firmaların ürünlerine yönelik satış yasağını desteklediklerini ifade eden Dinç, "Bu karar yerindedir ve biz de tebrik ediyoruz. Ancak sahada uygulama eksikliği varsa, bu eksiklik derhal giderilmeli," dedi.

Dinç açıklamasında, “Eğer Meclis’te hâlâ bu firmaların ürünleri satılıyorsa, bu yalnızca bir utanç değildir; aynı zamanda soykırıma ortak olmak anlamına gelir. Bu firmalar, dünyanın gözü önünde açıkça insanlık suçu işliyor,” ifadelerini kullandı.

Türkiye genelinde de benzer bir hassasiyetin gösterilmesi gerektiğini belirten Dinç, “Sadece Meclis değil, tüm ülkede bu ürünlerin satışı yasaklanmalı ve ülkeye girişi engellenmelidir. Soykırıma destek veren hiçbir firmanın Türkiye’de ticaret yapmasına izin verilmemeli,” çağrısında bulundu.

Son olarak, söz konusu ürünlerin Meclis’ten tamamen kaldırılması gerektiğini vurgulayan Dinç, konunun takipçisi olacaklarını belirterek, "Bu mesele bizim için hem vicdani hem insani bir sorumluluktur," dedi.

Kaynak: Görsel Haber