Esenler Belediyesi’nin gençlerin üretkenliğini teşvik etmek amacıyla hayata geçirdiği vizyon projelerden biri olan Üretken Esenler Proje Yarışması, büyük bir heyecanla tamamlandı. Gençler, geleceğe yön verecek projelerini Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır başta olmak üzere önemli isimlere sunma fırsatı yakaladı. Final programı Esenler Gençlik Merkezi’nde gerçekleşti.

Edirne'de 20 Mayıs’ta Elektrik Kesintisi: İlçeler ve Saatler Belli Oldu
Edirne'de 20 Mayıs’ta Elektrik Kesintisi: İlçeler ve Saatler Belli Oldu
İçeriği Görüntüle

Programa Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, Esenler Kaymakamı Süleyman Özçakıcı, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Emrullah Erkuş ve çok sayıda genç katıldı. Finalist gençler sahneye çıkarak yenilikçi projelerini sergiledi. Sunumlar, toplumsal katkı ve teknolojik yenilik açısından beğeni topladı. Gençlerin öz güveni takdir edildi.

Bakan Kacır: “Esenler, teknoloji üssü olacak”
Final programında konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Esenler’e kazandırılan projelere dikkat çekerek Teknopark Esenler’in sıradan bir merkez olmayacağını belirtti:

“Esenler, akıllı şehir teknolojilerinin geliştirildiği ve dünyadan teknoloji firmalarının bir araya geldiği bir üs haline gelecek. Bu teknoloji merkezi, sadece bir geliştirme alanı değil; gençlerimizin hayallerini gerçekleştireceği bir platform olacak.”

Bakan Kacır ayrıca Türkiye’nin milli teknoloji yolculuğuna da değinerek, yerli üretim ve teknolojik bağımsızlık vurgusu yaptı. Gabar’daki petrol üretimi ve Karadeniz doğalgaz keşfi gibi örneklerle ülkenin kritik alanlarda büyük adımlar attığını ifade etti.

“Gençler bizim en büyük gücümüz”

“Savunma sanayi, yerli otomobil, enerji keşifleri elbette önemli. Ama asıl gücümüz, hayal eden, araştıran, geliştiren gençlerimizdir. Türkiye Yüzyılı’na imzasını atacak olan da bu genç kuşaktır.”

Bakan Kacır, yakın zamanda Türkiye’nin ilk nükleer santralinin devreye alınacağı müjdesini de verdi. Böylece Türkiye'nin 70 yıldır gündeminde olan nükleer enerji alanında da önemli bir eşiği aşmış olacağını belirtti.

Başkan Göksu’dan gençlere destek çağrısı
Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu da konuşmasında gençlere desteğin kurumsallaşması gerektiğine dikkat çekti:

“Belediyelerimizin şirketleri, gençlerin projelerine destek verecek şekilde yeniden organize olmalı. Bu destek pazar da olur, istihdam da olur, girişim desteği de… Ne gerekiyorsa yapılmalı.”

Göksu, gençlerin gayretiyle birlikte kamu kurumlarının sağlayacağı desteğin çok daha güçlü sonuçlar doğuracağını vurguladı. Konuşmaların ardından Göksu, Bakan Kacır’a Ali Kuşçu’nun Güneş Saati Tablosunu takdim etti. Program, gençlerle birlikte çekilen hatıra fotoğraflarıyla son buldu.

TAYFA Sezon Finali Şenlikle Kutlandı
Esenler Belediyesi’nin gençlik projelerinden TAYFA da 2024-2025 sezonunu renkli bir şenlikle tamamladı. Müzik dinletilerinden atölye çalışmalarına, spor aktivitelerinden eğlenceli gösterilere kadar pek çok etkinliğe sahne olan program, gençlerin coşkusuna sahne oldu. Şenlik alanını ziyaret eden Bakan Kacır, gençlerle tek tek ilgilendi, sohbet etti ve hatıra fotoğrafları çektirdi.

Kaynak: Görsel Haber