Haber Merkezi- Erdoğan, Gazze ve Filistin'de işlenen insanlık suçlarının hukuk önünde hesap sorulması için her türlü çabayı gösterdiklerini ve İsrail aleyhine soykırım davasına müdahil olmayı kararlaştırdıklarını belirtti.

Erdoğan’ın konuşmasında öne çıkanlar şöyle:

İran'da sıcaklar nedeniyle tüm kamu kurumları tatil edildi! İran'da sıcaklar nedeniyle tüm kamu kurumları tatil edildi!

"İsrail gerçek niyetini ortaya koydu"

  • Gazze'de akan kanda işgalciler kadar onlara lojistik ve askeri destek sağlayanların da vebali olduğunu ifade eden Erdoğan, "Gazze'de ölen biçarelerin ahı bunları tutmayacak. Sanmayın zalimlerin yaptıkları yanlarına kâr kalacak. Hamas önceki hafta ateşkes teklifini kabul ettiğini açıkladı ancak İsrail uzlaşmaz tavrını sürdürdü. Sivillerin son sığınağı olan Refah'a saldırarak gerçek niyetini ortaya koydu," dedi.

"Soykırımcılar adalete hesap vermelidir"

  • İsrail yönetiminin durdurulması gerektiğini belirten Erdoğan, "Katliamın durdurulması ilk adımdır, soykırımcıların adalete hesap vermesi sağlanmalıdır. İsrail Nekbe'den beri 76 yıldır kan döküyor, can alıyor. Filistin halkının topraklarını alenen gasp ediyor," dedi.

"Soykırım davasına müdahil olacağız"

  • Erdoğan, Gazze ve Filistin'de işlenen insanlık suçlarının hesabının hukuk önünde sorulması için her türlü çabayı gösterdiklerini ve İsrail aleyhine soykırım davasına müdahil olmayı kararlaştırdıklarını açıkladı. "Elimizdeki bilgi ve belgeleri muhataplarımıza iletiyoruz. Türkiye Filistin halkının ve direnişçilerin yanındadır. Gazze'ye gönderdiğimiz insani yardımların toplamı 54 milyonu geçti," ifadelerini kullandı.

"İthalat ve ihracat işlemini geçen ay durdurduk"

  • Erdoğan, İsrail ile olan ithalat ve ihracat işlemlerini geçen ay tamamen durdurduklarını ve İsrail'i ateşkese zorlamak için diplomatik temaslarını artırdıklarını belirtti. "Yabancı liderlerle yaptığımız görüşmelerin vazgeçilmez gündem maddesi Filistin devletinin tanınması ve katliamların durmasıdır. Uluslararası alanda bu yönde başlatılan tüm girişimlere destek veriyoruz," dedi.

Editör: Fatma Zehra