KYK Yurtları Emeklilere Açılıyor

  • Yaz aylarında KYK bünyesindeki uygun yurtlar, bir aylık süreyle emeklilerin ücretsiz kullanımına sunulacak.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Tesisleri

  • Gençlik ve Spor Bakanlığı tesisleri tüm emeklilere ücretsiz olarak açılacak.

İndirimli Kamu Tesisleri

  • Emekliler, kamuya ait misafirhane, öğretmenevleri, sosyal tesisler ve konukevlerinden yüzde 15 indirimli faydalanabilecek.

TCDD İndirimi

  • TCDD ana hat trenlerinde emeklilere yüzde 10 indirim sağlanacak.

Daha Kapsamlı Destekler Yolda

Sabah gazetesinin haberine göre, emekliler için daha kritik düzenlemelerin yer alması beklenen pakette şu destekler planlanıyor:

Ücretsiz veya İndirimli Ulaşım

  • Belediyelerin sunduğu toplu taşıma dışında, emeklilerin diğer ulaşım araçlarından da indirimli veya ücretsiz yararlanabilmesi için çalışmalar yapılıyor. Ulaştırma Bakanlığı, uçak ve tren biletlerinde emeklilere ayrıcalık tanıyacak çalışmalarını sürdürecek.

Gıda ve Temel İhtiyaç Yardımı

  • Gelir seviyesi belirli bir miktarın altında olan emekliler için, gıda ve diğer temel ihtiyaçlarını karşılayacak bir alışveriş kartı hazırlanacak. Bu kart, her ay yüklenecek para ile market alışverişlerinde kullanılabilecek. Bu desteği Aile Bakanlığı ve belediyeler üstlenecek.

Cep Telefonu ve İnternet Tarifesi

  • GSM operatörleriyle yapılacak protokollerle, emekliler için indirimli özel tarifeler devreye sokulacak. Böylece emekliler telefon ve internet hizmetlerinden daha avantajlı yararlanabilecekler.

Su Faturalarında İndirim

  • Emekliler için yerel yönetimlerle yapılacak protokoller ile su faturalarında indirim, ücretsiz veya indirimli toplu taşıma ve belediye tesislerinden ayrıcalıklı yararlanma gibi konular ele alınacak.

Doğalgaz ve Elektrik Desteği

  • Özellikle düşük maaşlı emekliler için doğalgaz ve elektrik faturalarının indirimli olması üzerinde çalışılıyor. Enerji Bakanlığı ile yapılacak protokol ile emeklilerin enerji giderlerini azaltacak tedbirler alınacak. Kişi başına uygulanan enerji desteği emekliler için de yaygınlaştırılacak.

Kira Yardımı

Başbakan Scholz’dan İsrail’e Silah Tedariki ve Orta Doğu Barışı Hakkında Açıklamalar! Başbakan Scholz’dan İsrail’e Silah Tedariki ve Orta Doğu Barışı Hakkında Açıklamalar!
  • Özellikle büyükşehirlerde düşük aylıklı emeklilerden başlamak üzere emeklilere kira yardımı yapılacak. Yerel yönetimlerin de devreye gireceği bu destekle, emeklilerin kiralarının bir kısmı karşılanacak. Büyükşehirlerde bu destek miktarı daha yüksek olacak.

Editör: Masume Masume