Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Tanzanya'da Marburg virüsü salgınının sona erdiğini duyurdu. DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Tanzanya'dan iyi haber, Marburg salgını sona erdi" ifadelerine yer verdi.
Afrika'da sağlık sistemlerinin acil tıbbi müdahalede artan uzmanlık seviyesinin, salgınların etkili şekilde kontrol altına alınmasında hayati rol oynadığını vurgulayan Ghebreyesus, Tanzanya'daki salgının kontrol altına alınmasında büyük bir özveriyle çalışan sağlık çalışanlarına, hükümete ve DSÖ'nün Tanzanya ekibine teşekkür etti.
Marburg virüsü, Ebola ile benzer semptomlar gösteren ve ölümcül olabilen bir hastalık olarak biliniyor. Tanzanya'da başlayan salgın, sağlık otoritelerinin hızlı müdahaleleri sayesinde kontrol altına alınarak sona erdi.