Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Diyarbakır’daki bir özel kreşte yaşandığı iddia edilen şiddet olayına ilişkin açıklama yaptı. Bakanlığın sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada, ALO 183 Şiddetle Mücadele Hattı’na gelen ihbar üzerine Diyarbakır İl Müdürlüğü tarafından kreş hakkında ivedilikle inceleme başlatıldığı bildirildi.

Gazze’de 718 Günlük Saldırılar: Sivil Kayıplar ve Yıkım Artıyor
Gazze’de 718 Günlük Saldırılar: Sivil Kayıplar ve Yıkım Artıyor
İçeriği Görüntüle

Olayın çok yönlü araştırılması amacıyla bakanlık tarafından muhakkik görevlendirildiği belirtilen açıklamada, şiddet uyguladığı iddia edilen öğretmenlerin olayın ardından kreş yönetimi tarafından görevden alındığı vurgulandı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Şiddet uyguladığı iddia edilen öğretmenler kreş yönetimi tarafından olayın akabinde görevden alınmıştır. Bakanlık olarak devam eden dava sürecine müdahil olduğumuzu ve konuyu titizlikle takip ettiğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız.”

Bakanlık, çocukların güvenliği ve haklarının korunması amacıyla sürecin tüm yönleriyle takip edildiğini belirtti. Yetkililer, incelemelerin tamamlanmasının ardından gerekli yasal ve idari işlemlerin yapılacağını ifade etti.